Welk product heb ik nodig?

Mocht u vragen hebben:

Bel ons gerust op nr 088 5450722 (of vanuit België 0031 88 5450722). Natuurlijk zijn al onze adviezen gratis en geheel vrijblijvend, wij helpen u graag!

Om snel het juiste product te vinden is het belangrijk om een paar dingen te weten;

Klittenband bestaat uit 2 verschillende delen*;
Deze worden haakband en lusband genoemd. Haakband is de harde kant en lusband de zachte kant. Haakband bevat kleine haakjes (die met het blote oog te zien zijn) en lusband bevat lusjes. De haakjes grijpen aan in de lusjes waardoor de verbinding tot stand komt.

*Uitgezonderd: Klittenband voor Plafond- en Paneelbevestiging.

Haakband en lusband uit de diverse categorieën kunnen zonder probleem gecombineerd worden;
U kunt dus bijvoorbeeld lusband naaibaar combineren met haakband plakbaar maar ook met (haak)rondjes plakbaar en (haak)rondjes schroefbaar. De combineerbare soorten vind u in de eerste 4 categorieën van het productoverzicht;


Zelfklevend klittenband (plakbaar klittenband);
Zelfklevend klittenband (haak- en lusband) bestaat uit naaibaar klittenband waarvan de rugzijde is voorzien van een kleeflaag die is afgedekt met een afneembare papier- of plasticlaag (schutlaag). Na het verwijderen van de papier- of plasticlaag alsmede het reinigen van het oppervlak, kunt u het band op de ondergrond(en) plakken. Uiteraard kunnen er tijdens de productie van het band verschillende soorten kleeflagen worden aangebracht. Op deze site vindt u er twee;

> plakbaar klittenband voor binnengebruik is de meest gebruikte variant.

> plakbaar klittenband voor buitengebruik is voorzien van een kleeflaag die een hogere vocht- en UV bestendigheid heeft, daarnaast is het temperatuurbereik groter. Een andere eigenschap is dat deze kleeflaag bestand is tegen weekmakers die in bijvoorbeeld flexibel PVC voorkomen (zoals vrachtwagen zeilen). Indien u band wilt plakken op een ondergrond die weekmakers bevat, kunt u ook beter gebruik maken van de buitengebruik variant.

Wanneer kunt u zelfklevend klittenband gebruiken?
Zelfklevend (of plakbaar) klittenband kan alleen worden toegepast op perfect gladde, schone en niet poreuze ondergronden. Het kan dus niet gebruikt worden op textiel (wel op glad kunstleer), gestucte muren en andere oppervlakken die enige vorm van reliëf hebben.

Enkele voorbeelden;

> textiel op een harde egale ondergrond:
Wanneer de ene ondergrond uit textiel (bijvoorbeeld een kussen) bestaat en de andere ondergrond hard en egaal is (bijvoorbeeld metaal of hard kunststof etc.), dan kunt u een combinatie gebruiken van; lusband naaibaar (voor op het textiel) en haakband plakbaar binnengebruik voor op de harde egale ondergrond bij binnengebruik of haakband plakbaar buitengebruik voor op de harde egale ondergrond bij buitengebruik
Lusband en haakband zijn elkaars tegenpolen en kunnen altijd met elkaar gecombineerd worden.

> een harde egale ondergrond op een andere harde egale ondergrond:
Wanneer beide ondergronden bestaan uit een hard en egaal oppervlak (bijvoorbeeld metaal, hard kunststof, fotopapier, glad zeildoek etc.) dan kunt u, voor toepassingen binnenshuis, gebruik maken; de complete sluiting zelfklevend haak- en lusband voor binnengebruik. Voor buitentoepassingen kunt u voor dezelfde situatie gebruik maken van: de complete sluiting zelfklevend haak- en lusband voor buitengebruik
In beide gevallen ontvangt u een complete sluiting bestaande uit 1 rol haakband en 1 rol lusband in de door u geselecteerde lengte.
Lusband en haakband zijn elkaars tegenpolen en kunnen altijd met elkaar gecombineerd worden.

Mocht u nog vragen hebben:

Bel ons gerust op nr 088 5450722 (of vanuit België 0031 88 5450722). Natuurlijk zijn al onze adviezen gratis en geheel vrijblijvend, wij helpen u graag!

Naar productoverzicht